Београд: Објављен конкурс за Палилулску олимпијаду културе

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу

4. март 2010.
Београд/ Србија

Општина Палилула организује ове године, шести пут заредом, Палилулску олимпијаду културе посвећену стваралаштву младих, која ће се одржати у већ устаљеном термину од 8. до 16. маја. Канцеларија за младе општине Палилула објавила је конкурс за десет такмичарских категорија, а рок за слање пријава и радова је 16. април. На олимпијади могу учествовати млади од 15 до 25 година.

Учесници ПОК-а показаће свој таленат и умеће у драмском, музичком, ликовном и литерарном стваралаштву, затим у рецитовању, кратком филму, фотографији, брејкденсу, поп-року и хип-хопу и први пут ове године у уметничким инсталацијама од рециклираних материјала.

Гости ПОК-а биће млади из Напуља, италијанске регије Кампања са којом је општина Палилула прошле године потписала Протокол о културној сарадњи младих, као и млади из Требиња, града побратима општине Палилула, који традиционално учествују на овој манифестацији. Програм ПОК-а изводиће се углавном у Петој београдској гимназији, као и ранијих година, а у организовању културне манифестације ове године учествоваће и Дечји културни центар.

Извор[уреди]