Београд: Обуке из области евроинграција у оквиру „Школе нове политике”

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу

6. јун 2010.
Београд/ Србија

Овог викенда, у Сремским Карловцима, одржава се „Школа нове политике”, у организацији Иницијативе младих за људска права, а уз подршку града Београда. Школа нова политике је намењена студентима друштвених наука, младим правницима, новинарима и активистима организација цивилног друштва. Део образовног програма, који се односи на европске интеграције Србије, подржала је градска Агенција за сарадњу са НВО и европску хармонизацију.

– Подршком града Београда овом образовном модулу „Школе нове политике” желимо да допринесемо оспособљавању будућих лидера, изузетних младих људи, који кроз систем формалног образовања нису добили прилику да се упознају са темом европских интеграција. Млади људи су недовољно упознати са развојем идеје уједињења Европе након Другог светског рата, вредностима које стоје из те идеје, институцијама Европске уније, актуелним питањима проширења, али и улози локалних самоуправа у процесу европских интеграција. Сигуран сам да ће овај програм допринети да се нове генерације оспособе за учесће у процесима доношења одлука, поготово у пословима европских интеграција Србије, изјавио је за Беоинфо Данко Рунић, директор Агенције за сарадњу са НВО и европску хармонизацију.

Осим европских интеграција полазници „Школе нове политике” уче о принципима транзиционе правде, јавним политикама и основама људских права. Предавачи на школи су истакнути професори из Србије и региона, активисти за људска права, амбасадори са радним искуством на Балкану, као и експерти из области транзиционе правде и евроинтеграција. До сада је „Школу нове политике” похађало 180 полазника.

Извор[уреди]