Београд: Обуке за запослене у Градској управи у области европских интеграција

Извор: Викиновости


26. новембар 2009.
Београд/ Србија

Агенција за сарадњу са невладиним организацијама и европску хармонизацију и Београдска отворена школа, уз подршку фондације „Конрад Аденауер”, организују обуку „Право и процедуре Европске уније” намењену запосленима у Градској управи. Обука се спроводи у оквиру пројекта „Подизање капацитета Градске управе у области европских интеграција”. Образовни модул „Право и процедуре Европске уније” изводи Центар за европске интеграције Београдске отворене школе. Програм обуке израђен је искључиво за потребе Градске управе, у сарадњи са Агенцијом за сарадњу са НВО и европску хармонизацију.

– Градска управа препознала је потребу за перманентним стручним усавршавањем запослених, пре свега у циљу подизања кадровског нивоа спремности за интеграцију Србије у Европску унију. Овакве обуке представљају допринос унапређењу рада градских служби и реформским процесима. Програми обука креирани су тако да допринесу унапређењу знања, вештина и способности запослених у Градској управи, а самим тим и успешнијем обављању свакодневних послова и ефективнијем решавању проблема грађана. Средства за реализацију овог пројекта у потпуности су обезбеђена уз подршку немачке фондације „Конрад Аденауер” – казао је Данко Рунић, директор Агенције за сарадњу са НВО и европску хармонизацију.

Циљ обуке јесте да запослени у Градској управи стекну знања и вештине о основама функционисања Европске уније, њених институција и процеса доношења одлука, с посебним нагласком на процес стабилизације и придруживања Европској унији и будућу улогу Градске управе у том процесу, као и доступност ЕУ фондова за период 2007–2013. Образовни модул „Право и процедуре Европске уније” сачињен је од интерактивних предавања, радионица, симулација и панел-дискусија, а изводи се током децембра ове године.

Извор[уреди]