Београд: Образован Савет за побољшање сарадње инвеститора, грађевинских предузећа и органа Градске управе

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу

26. март 2010.
Београд/ Србија

Град Београд образовао је Савет за побољшање координације и међусобне сарадње инвеститора, грађевинских предузећа и органа Градске управе града Београда. Задатак Савета је да даје мишљења, препоруке, предлоге и иницијативе градоначелнику Београда ради превазилажења проблема у примени законских и подзаконских прописа у овој материји.

Председник овог тела је Милан Вуковић, секретар Секретаријата за урбанизам и грађевинске послове.

– Верујемо да ће препоруке и идеје овог савета допринети да београдска грађевинска оператива што безболније прође кроз овај период економске кризе. Од представника инвеститора, грађевинских фирми и Привредне коморе Београда очекујемо конкретне предлоге да бисмо сви заједно отклонили евентуалне тешкоће у вези са спровођењем новог закона о планирању и изградњи – истакао је Милан Вуковић.

Поред Вуковића, у овом телу град Београд још представљају и директор Дирекције за грађевинско земљиште Борис Ранковић и члан Градског већа Оливер Глишић, док су инвеститори и грађевинари делегирали директора грађевинског предузећа „Гемакс” Ђорђа Антеља, директора Сектора за имовину и аквизицију „Delta real estate” Ђорђија Церовића и директора грађевинског предузећа „Monterra” Драгана Копчалића. У име Привредне коморе Београда у Савету је Дејан Мишовић, председник Одбора за грађевинске и комуналне делатности.

За ангажовање у раду овог савета није предвиђена новчана накнада.

Извор[уреди]