Београд: Образована Комисија за координацију и надзор над израдом планских докумената

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


8. фебруар 2010.
Београд/ Србија

Решењем градоначелика Београда формирана је Комисија за координацију активности и надзор над израдом планских докумената у складу са Законом о планирању и изградњи. Председник ове комисије је главни градски архитекта Дејан Васовић, који је за Беоинфо рекао да ће први састанак бити одржан у среду.

– Закон о планирању и изградњи прописао је да се у року од три месеца од његовог ступања на снагу морају донети одлуке о изради недостајућих планова, што је Скупштина града и учинила на седници 16. децембра прошле године. Истим законом прописано је да се у року од 18 месеци морају усвојити просторни планови са елементима просторног плана јединице локалне самоуправе. То значи да нам у наредних 15 месеци предстоји заиста велики посао. Један од задатака ове комисије биће да утврди ко ће, осим Урбанистичког завода, учествовати у том послу, тачније кога још можемо ангажовати и од кога можемо очекивати помоћ да бисмо све завршили у року који закон прописује – рекао је Дејан Васовић.

Поред главног градског архитекте, чланови ове комисије су и Слободан Димитријевић из Секретаријата за урбанизам и грађевинске послове, Јелена Радивојевић-Стојков из Дирекције за грађевинско земљиште и изградњу Београда и Небојша Стефановић, председник Комисије за планове Скупштине града Београда.

Извор[уреди]