Пређи на садржај

Београд: Обновљена сарадња бриселске општине Ило Сакре и Скадарлије

Извор: Викиновости


20. септембар 2009.
Београд/ Србија

Сарадња између бриселске општине Ило Сакре и Скадарлије обновљена је јуче у Градској кући града Брисела. Повељу о братимљењу и наставку сарадње су, на двадесет петогодишњицу братимљења, свечано потписали Мирјана Божидаревић, председница општине Стари град, Жан ван Калк, градоначелник Брисела, и Итало Сера, председник Ило Сакреа.

Свечаном чину су присуствовали Радмила Хрустановић, помоћник градоначелника Београда, Жан де Хертог, помоћник градоначелника Брисела, Слободан Диклић, амбасадор Републике Србије у Белгији, Александар Пековић, заменик градског секретара за културу, Коста Андрић, директор београдске Канцеларије за младе, представници Туристичке организације Београда и наше Привредне коморе у Белгији. Градоначелник Жан ван Калк добио је после потписивања симбол Скадарлије - жирадо шешир и господски штап, а Радмила Хрустановић га је позвала да посети Београд на дан укидања виза за грађане Србије.

Представници града Београда, Туристичке организације Београда и општине Стари град бораве од 17. до 21. септембра у Бриселу као почасни гости традиционалне манифестације града Брисела. Србија, Београд и Скадарлија представљени су прикладним програмима грађанима и многобројним туристима европске престонице на два штанда у близини главног градског трга „Гран Плас”.

Наши штандови опремљени су у традиционалном духу са скадарлијским сувенирима, а на њима је Београд представљен као град културе, спорта, забаве и идеална „сити брејк” дестинација. Свечани део програма, у ком су посетиоцима представљени дух и атмосфера боемске четврти Београда, настављен је на месту где су се пре 25 година братимиле општина Ило Сакре и Скадарлија, уз песму и служење српских специјалитета.

Извор[уреди]