Београд: Обнова зеленила у Блоку 33

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


28. август 2009.
Београд/ Србија

Простор између улица Народних хероја, Омладинских бригада и Булевара Арсенија Чарнојевића у Блоку 33 на Новом Београду до новембра месеца добиће нов, лепши изглед.

Трибине асфалтираног игралишта биће реконструисане армираним бетоном и на њима постављене храстове лајсне за седење. Поред овог, изградиће се још једно асфалтирано игралиште за мали фудбал са потребном опремом, површине 150 квадратних метара. Много веће игралиште (1.300 квадрата) биће од ломљених бетонских плоча и са дечјим реквизитима – две дупле љуљашке, исто толико дуплих клацкалица, три вртешке, три пењалице и два тобогана. Испод дечјих реквизита, ради веће безбедности, биће изливена заштитна гума.

Стазе са баштенским ивичњацима изградиће се од ломљених бетонских плоча, у црвеној и белој боји. Урадиће се и нови зидићи, степеништа и више рампи за несметан приступ и кретање инвалида. На целој површини, посебно дуж стаза, биће постављено 29 бетонских клупа без наслона, 22 бетонске ђубријере и две комплетне рустик гарнитуре „Карађорђе”.

На зеленим површинама обновиће се травњаци сејањем семена на површини од 4.100 квадратних метара. Планирана је и садња 11 средњих лишћара. Поред тога, пре почетка било каквих радова, а по добијању решења од надлежне комисије, уклоњене су 24 саднице а на осталима је обављено орезивање грана и подизање крошњи.

Извор[уреди]