Београд: Нов ценовник услуга „Паркинг сервиса”

Извор: Викиновости


9. октобар 2009.
Београд/ Србија

Јавно комунално предузеће „Паркинг сервис” саопштило је данас да је почела примена новог ценовника појединих услуга. Корекција се односи на цене паркирања у јавним гаражама, паркиралиштима и гаражама с резервисаним паркинг местима, док ће цене паркирања у зонираним деловима града ступити на снагу у четвртак, 15. октобра.

Цена паркирања за први започети час у гаражама „Обилићев венац”, „Зелени венац”, „Масарикова” и „Пионирски парк” износи 50 динара, а за сваки следећи потребно је платити 60 динара. Први започети час у гаражи „Вуков споменик” плаћа се 40, а сваки следећи 50 динара, док се паркирање у гаражи „Аеродром” плаћа 43 динара по сваком започетом часу.

Паркирање на паркиралиштима „Славија 1 и 2” и „Каменичка” износи 52 динара за сваки започети час, на паркиралишту „Карађорђева” 60 динара, док се на паркиралиштима „Вишка” и „Масариков трг” први започети час плаћа 52 динара, други 60, а сваки следећи 70 динара. Паркирање на паркиралишту „Видин капија” по започетом часу плаћа се 60 динара за путничка возила, а 120 за аутобусе. Сваки започети сат на паркиралишту „Др Александра Костића” плаћа се 70 динара, док се паркирање на паркиралиштима „Блок 42”, „Ада Циганлија” и испред Ортопедске клинике „Бањица” наплаћује једнократно 100 динара. Сваки започети час на паркиралиштима „Политика” и „Симпо” износи 70, а „Сава центар” 60 динара.

Од четвртка, 15. октобра, паркирање ће се за започети час у зонираним деловима града наплаћивати према следећем ценовнику: Зона 1 (црвена зона) 45 или 47 динара код контролора, Зона 2 (жута зона) 31, односно 35 динара код контролора и Зона 3 (зелена зона) 25, односно 30 динара код контролора. У зонама без временског ограничења, започети сат ће се наплаћивати по цени од 25, односно 30 динара уколико се карта купује код контролора „Паркинг сервиса”, док ће дневна карта коштати 228 динара. Нова цена доплатне карте биће 1.870 динара. Повлашћена паркинг карта за станаре зонираног дела града коштаће 457 динара, док ће месечне паркинг карте за станаре особе са инвалидитетом и убудуће бити бесплатне.

Све остале информације о ценама могу се добити на сајту „Паркинг сервиса” www.parking-servis.rs или путем телефона 3035-400.

Извор[уреди]