Београд: Нови тротоари у „Павиљонима”

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


5. фебруар 2010.
Београд/ Србија

На аутобуској окретници у Похорској улици почела је санација интерних саобраћајница и уређење тротоара. Због близине поште и почетне станице линије 16, овај део једно је од најпрометнијих места у месној заједници „Павиљони”, па је општина Нови Београд, излазећи у сусрет бројним захтевима грађана, иницирала радове.

– Овде се ради поправка постојећих тротоара и паркинг места на захтев грађана „Павиљона”, који су једно од најстаријих делова Новог Београда. Трудимо се да у ово насеље доста уложимо јер је то потребно. Прошле године решили смо проблеме које су станари имали са подземним водама више од 30 година. Сада радимо поправку код окретнице аутобуса 16, која је била доста руинирана. Радови се изводе у сарадњи са Дирекцијом за путеве. Осим окретнице, радиће се на неколико места, у улици Сремских одреда, затим према Џона Кенедија и другим местима где има већих оштећења. Надам се да ћемо следеће године урадити цело насеље и санирати све што је потребно – рекао је Ненад Миленковић, председник општине Нови Београд.

Према речима председника Миленковића, предлози грађана су веома конструктивни. Они предлажу решења која су изводљива, тако да општина у складу са постојећим буџетом и у сарадњи са другим градским службама покушава да те предлоге и реализује.

На месту где се изводе радови општина је поставила табле са обавештењем о поправкама које се изводе, као и са роком када ће бити завршени.


Извор[уреди]