Београд: Нови конкурс за изглед мобилних тезги

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


27. новембар 2009.
Београд/ Србија

За нови изглед мобилних тезги надметаће се сви заинтересовани на јавном конкурсу који су расписале „Градске пијаце”, у сарадњи са Удружењем ликовних уметника примењених уметности и дизајнера Србије (Улупудс), саопштено је из овог предузећа. Победничко решење биће коришћено за израду тезги на централним градским пијацама, a укупни наградни фонд износи 450.000 динара.

– Будући изглед мобилних тезги допринеће не само естетици већ и функционалности и хигијени пијаца, а сарадња са Улупудсом ће осигурати да одаберемо решење које задовољава највише стручне критеријуме и естетске стандарде. Ове тезге су кључне за примену концепта пијаца тргова, јер треба да омогуће несметану продају током дана и да се лако и брзо уклоне у вечерњим сатима – рекао је Драган Пушара, директор „Градских пијаца”.

Конкурс се отвара у понедељак, 30. новембра, и трајаће 60 дана. Право учешћа имају сва правна и физичка лица, а радови се предају под шифром и у запечаћеном омоту са назнаком „Конкурс за мобилну тезгу за централне градске пијаце у Београду” на адресу ЈКП „Градске пијаце”. Радови ће бити рангирани на основу следећих критеријума: техничко-технолошко решење, функционалност и економичност, тежина тезге, начин, брзина склапања и расклапања, начин транспорта и одлагања, естетика, облик, употребљени материјал и стандарди. Организатор конкурса финансираће израду прототипа за три првонаграђена рада и додатно наградити аутора технички и функционално најбољег прототипа. Више детаља о условима конкурса и наградама налази се на сајту www.bgpijace.rs.

Извор[уреди]