Београд: Нови изглед обједињених уплатница за комуналне услуге и производе

Извор: Викиновости


25. новембар 2009.
Београд/ Србија

Јавно комунално предузеће „Инфостан” наредне недеље почиње са достављањем нових обједињених уплатница за комуналне услуге и производе. Поред обавештења о коришћеним комуналним услугама и износима за текући месец, сви корисници у Београду добијаће и информације о стању дуга закључно са 31. децембром 2008. године по решењима о дозволи извршења са каматом обрачунатом до 31. октобра 2009. године, укупним обавезама од 1. јануара до 31. октобра 2009. године, правима на попусте и субвенције, укупним дугом или претплатом на дан 21. новембра 2009. године, као и начинима на које могу да изврше рекламације, наводи се у саопштењу ЈКП „Инфостан”.

Како би се грађани привикли на нови изглед уплатница, али и активно учествовали у њеном креирању, ЈКП „Инфостан” ће у наредна два месеца примати предлоге, сугестије и евентуалне рекламације на стање приказаног дуга које корисници могу упутити на и-мејл адресу info@infostan.co.rs, или их могу доставити лично радним јединицама ЈКП „Инфостан” на територији општине на којој живе, сваког радног дана од 8 до 16 часова, наводи се у саопштењу овог предузећа.

Сви грађани који имају дугове по тужбама из претходног периода, закључно са крајем 2008. године, требало би да се обрате радним јединицама или Служби за принудну наплату у Данијеловој улици број 33, где ће добити јединствену уплатницу са којом ће моћи да измире потраживања. Рок за рекламације на висину износа за новембарски рачун је осам дана од дана пријема, као и до сада. ЈКП „Инфостан” са новим уплатницама шаље и опомену пред утужење свим корисницима комуналних производа и услуга који имају неизмирена потраживања од 1. јануара до 31.октобра 2009. године.

У саопштењу овог комуналног предузећа наводи се да се ЈКП „Инфостан” прикључило и подржало акцију Фонда Б92 „Храна за све”, па ће грађани, уз новембарску уплатницу, добити и уплатницу поменутог хуманитарног фонда. Грађани могу, у складу са својим могућностима, да се прикључе хуманитарној акцији.

Извор[уреди]