Београд: На „Звездаришту” програми и за позоришне ствараоце

Извор: Викиновости
Иди на навигацију Иди на претрагу

21. април 2010.
Београд/ Србија

И ове године су током фестивала „Звездариште” организовани едукативни програми за младе позоришне уметнике (редитеље, драматурге, глумце) и студенте који се баве савременим позориштем за децу и младе.

У оквиру пратећих програма фестивала, на сцени „Култ” УК „Вук Караџић” одржан је семинар „Специфичности и изазови режије у позоришту за децу и младе”, који је водила редитељка Ања Суша. На истој сцени почела је радионица „Нова светлост простора – нови простор светла”. Радионицу која се бави креативним коришћењем светла у позоришту, а која је наставак прошлогодишње, води редитељ Никола Завишић.

У Библиотеци „Вук Караџић” у оквиру другог пратећег програма одржана је радионица на тему „Волим да читам а имам и шта”, у којој су са најмлађима радили представници издавачке куће „Евро–Ђунти”, међу којима је био и Пеђолино који је са најмлађима извео мали позоришни комад.

Најактивније учеснике радионице и данас су занимљивим књигама наградили представници издавача, а Организациони одбор фестивала им је даровао торбице и мајице са знаком „Звездаришта”.

Извор[уреди]