Београд: На чишћењу тротоара и пешачких површина данас ангажовано 2.500 људи

Извор: Викиновости

11. март 2010.
Београд/ Србија

Градоначелник Београда Драган Ђилас и Градски штаб за ванредне ситуације позвали су младе људе да се данас јаве омладинским задругама како би заједно са радницима комуналних предузећа помогли у чишћењу снега. Како је за Беоинфо рекао Живорад Анђелковић, помоћник градоначелника, очекује се да ће данас у овај посао бити укључено рекордних 2.500 људи.

– Радници комуналних предузећа заједно са људима ангажованим преко омладинских задруга уклањаће снег са тротоара, пешачких стаза, стајалишта, пролаза. Поред тога, Зимска служба Јавног комуналног предузећа „Београд-пут” непрестано, па тако и од јутрос, ради пуним капацитетом, што значи да градске улице и путеве чисти и со и калцијум-хлорид посипа 140 екипа. Још једном позивамо скупштине станара и власнике пословног простора да испуне своје обавезе јер је инспекција од јутрос на терену и кажњаваће несавесне грађане. Београд може да се похвали тиме да се на најбољи начин изборио са синоћном леденом кишом, а потом и снегом, знатно боље него други градови у региону – казао је Анђелковић.

Градски штаб за ванредне ситуације заседа без прекида, а прекида није било ни ноћас у раду Зимске службе, већ су се возила смењивала на терену, за шта се побринуло око 500 непрекидно ангажованих људи. Штаб из минута у минут прати и ситуацију у деловима града угроженим поплавама, а на овом послу ангажовани су и ватрогасци, Штаб цивилне заштите и припадници Војске Србије, који су уступили велике пумпе за испумпавање воде. Уколико поједине породице буду угрожене, град ће се побринути за њихов нужни смештај.

Извор[уреди]