Београд: На Тргу Републике одржана манифестација „Са ГСП-ом од првог разреда”

Извор: Викиновости


1. септембар 2009.
Београд/ Србија

Традиционална манифестација под називом „Са ГСП-ом од првог разреда”, посвећена београдским ђацима, одржана је данас на Тргу Републике. Циљеви ове акције, која се организује по трећи пут, јесу едукација и анимирање најмлађих и поштовање најстаријих путника, што непосреднија комуникација и даља разрада новог концепта односа са корисницима услуга.

– Град можда највећу пажњу придаје деци и образовању, па са великим поносом истичемо да данас деца у Београду полазе у две нове основне школе, у Алтини и Новој Галеници. Из градског буџета издвојено је 55 милиона динара да би ђаци прваци ове године добили бесплатне уџбенике, а идуће године ћемо их обезбедити и за прваке и за ученике петих разреда. Традиционалну акцију „Са ГСП-ом од првог разреда” град снажно подржава, будући да је пре свега усмерена према развијању културе у саобраћају од малих ногу и поштовању старијих – рекао је председник Скупштине града Александар Антић.

Генерални директор ГСП „Београд” Радослав Николић казао је да је на београдским улицама пун број, односно 950 возила. Број возила приватних превозника је редукован за четрдесетак, што не би требало битније да утиче на квалитет превоза.

– Настојаћемо да, заједно са Дирекцијом за јавни превоз, Београђанима што је могуће више олакшамо превоз док трају радови на београдским улицама. Морамо имати стрпљења јер су те реконструкције неопходне Београду. То што смо трамваје у улицама у којима се изводе радови заменили аутобусима не смањује број возила на другим линијама – рекао је Николић.

ГСП „Београд” ће ускоро предузети велику акцију сузбијања превоза без карте или повластице, у чему ће контролорима асистирати полиција. Што се набавке 30 нових трамваја тиче, чека се коначна одлука Европске инвестиционе банке, будући да она учествује у финансирању тог пројекта.

На платоу Трга Републике, испред споменика кнезу Михаилу, ђаци „другаци” су, као промотери ГСП-а, делили својим вршњацима свеске, лењире, распореде часова. Средњошколци и студенти добијали су подлоге за миша са мапом линија, а пензионери ГСП-а су најстаријим путницима делили монографије и флајере о „Лејланду”. Присутнима су дељени и балони, лепезе и бомбоне. За све је обезбеђен Информатор о јавном градском превозу, који за циљ има што непосредније и прецизније информисање корисника услуга ГСП „Београд”.

Извор[уреди]