Београд: На Савском језеру одржана Међународна веслачка регата

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу

7. мај 2010.
Београд/ Србија

Под покровитељством града Београда и општине Савски венац данас је на Савском језеру, по пети пут, одржана Међународна веслачка регата у морнарском веслању. Поред екипа домаћина (Бродарске школе из Београда), учествовале су бродарске и поморске школе и факултети из Словеније (Порторож), Хрватске (Ријека) и Црне Горе (Бар и Котор), као и Војна академија из Београда.

У мушкој конкуренцији учествовало је осам деветочланих екипа, а победила је посада Средње поморске школе из Котора, испред Средње поморске школе из Порторожа и Поморског факултета из истог града. У женској конкуренцији учествовале су четири посаде, а победиле су студенткиње Поморског факултета из Порторожа, испред девојака београдске Бродарске школе и Поморског факултета из Ријеке.

На овом традиционалном сусрету учествовало је преко 200 ученика и професора из београдске школе и гостију из бивших југословенских република, а све је завршено свечаношћу у Бродарској школи, на којој су додељени пехари, медаље и дипломе победничким екипама. Све се завршило дружењем и журком на којој су наступиле рок групе и ди-џејеви из Бродарске и других школа са Савског венца.

Извор[уреди]