Београд: Настављена искључења дужника „Београдских електрана”

Извор: Викиновости


17. септембар 2010.
Београд/ Србија

Јавно комунално предузеће „Београдске електране” наставља искључења корисника који нередовно или уопште не плаћају рачуне за услугу даљинског грејања. Како су саопштили из овог предузећа, данас су са система даљинског грејања искључени поједини локали и пословни објекти који се налазе у Новом Београду и Врачару. Реч је о корисницима чији се пословни простори налазе у улицама Душана Вукасовића, Гандијевој, Светог Саве и другим, а који више месеци нису плаћали обавезе за услугу даљинског грејања. Ови корисници нису се одазвали апелима, нити реаговали на правовремено послате опомене за измирење дуга и обавештења да ће бити искључени са система даљинског грејања.

У даљем току искључења, предузећу ће и даље приоритет бити они корисници из обе категорије (стамбени и пословни простор) који ни на један начин нису показали да су заинтересовани за измирење дуга, а дужи временски период не плаћају услугу даљинског грејања. Искључења дужника ће бити настављена и интензивирана на подручју читавог Београда, а објекти и локали чији су власници спречили стручне екипе „Београдских електрана” у вршењу редовне дужности биће искључени уз асистенцију надлежних органа.

„Београдске електране” подсећају да, према подацима ЈКП „Инфостан”, од физичких лица потражују више од 3,6 милијарди динара, а од правних субјеката око 1,7 милијарди динара. То значи да око 15 одсто несавесних корисника угрожава редовно и квалитетно снабдевање топлотном енергијом свих корисника у Београду. Због тога још једном апелују на неплатише да измире своје рачуне и тако спрече искључење са система даљинског грејања, као и плаћање судских и трошкова искључења.

„Београдске електране” захваљују свим корисницима који редовно измирују своје обавезе, чиме омогућавају да се изврше темељне припреме постројења за грејну сезону.

Извор[уреди]