Београд: Наставак уређења Савског кеја

Извор: Викиновости


5. јануар 2010.
Београд/ Србија

Зимску сезону општина Нови Београд искористила је да за предстојеће лето уреди Савски кеј и својим суграђанима омогући пријатнији боравак на најомиљенијем новобеоградском шеталишту.

Недавно је осветљен део кеја у делу Блока 44, а сада је завршена изградња чесме са питком водом на платоу код Театра на Сави.

– Добили смо прву чесму на кеју која се налази у Блоку 45. У плану је да се поставе још две, једна на завршетку улице Омладинских бригада, а друга на крају Др Ивана Рибара. То је нешто што су грађани од нас тражили у директној комуникацији. Драго ми је да смо успели да заокружимо радове на кеју, тако што смо завршили и комплетно осветљење. Следеће што ћемо урадити јесте решење питања тоалета на шеталишту пошто се овде током лета спусти скоро цео Нови Београд и желимо да услове за пријатнији боравак подигнемо на највиши могући ниво – рекао је председник општине Ненад Миленковић. Он је данас посетио Савки кеј са представницима извођача радова из ЈКП „Београдски водовод и канализација”.

Чесма сада не ради због опасности од замрзавања, али од 15. марта вода ће бити пуштена.

Према најавима запослених, у ЈКП „Београдски водовод и канализација” је у плану да се сличне чесме направе и на другим деловима кеја, код ресторана „Ушће” и Старог савског моста, као и обнова чесме код школе „Бранко Радичевић”.

Извор[уреди]