Београд: Накнада штете проузроковане падом стабала и грана

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


16. децембар 2009.
Београд/ Србија

У случајевима када дође до оштећења материјалних добара, углавном возила и најчешће због временских неприлика, за грађане је веома важно да знају како да надокнаде причињену штету.

У оваквим случајевима грађанин позива ЈКП „Зеленило – Београд” до 15 часова на телефон Инфо-центра 2630-506, а после 15 часова може се јавити дежурној служби на 2650-683. На основу тог позива, на лице места излази одговорно лице ЈКП „Зеленило – Београд”. Увидом у стварно стање сачињава се извештај који садржи потребне податке о целом случају – узрок настанка и кратак опис штете.

Оштећено лице јавља се Комисији за штете ЈКП „Зеленило – Београд”, Сурчински пут 2, и уз извештај подноси захтев за надокнаду штете. Са формуларом који попуњава комисија, оштећено лице одлази у осигуравајуће друштво („Сава осигурање”) са којим ЈКП „Зеленило – Београд” има уговор. Овлашћено лице у осигуравајућем друштву обавља процену штете, након чега се врши исплата надокнаде оштећеном лицу.

Надокнада се исплаћује само у случајевима у којима је узрок штете стабло за које је, на основу редовног Програма одржавања, надлежно ЈКП „Зеленило – Београд”.

Извор[уреди]