Пређи на садржај

Београд: Млади фудбалери током викенда играју за Трофеј Београда

Извор: Викиновости

29. април 2010.
Београд/ Србија

На теренима фудбалских клубова „Обилић” и „Синђелић”, од сутра до недеље, 2. маја одржаће се међународни фудбалски турнир за млађе пионире, који под покровитељством Секретаријата за омладину и спорт организује Фудбалски савез Београда. На турниру за Трофеј Београда наступиће дечаци рођени 1996. године, који ће представљати Београд, Љубљану, Братиславу, Републику Српску, Букурешт и аустријску покрајину Бургенланд.

– Овај турнир организујемо већ осми пут заредом, а репрезентација Београда победила је седам пута. Дечаци који ове године представљају Београд међу најбољим су генерацијама које су се у последње време појавиле на нашим просторима, па поново очекујемо одличан резултат. Најтежи ривали биће нам репрезентације Букурешта и Републике Српске – рекао је Владета Томић, селектор репрезентације Београда.

Утакмице млађих пионира трајаће 60 минута, сем финалне, која ће трајати десет минута дуже. У првом мечу, у петак, у 10.45 часова, на стадиону „Обилића” састају се репрезентације Републике Српске и Бургенланда. Финале је заказано за недељу у 10 часова на игралишту „Синђелића”.

Организатори су позвали све љубитеље фудбала да погледају неку од ових утакмца и увере се у потенцијал наших и иностраних младих фудбалера.

Извор[уреди]