Београд: Мирослав Чучковић присуствоваће промоцији Београда на Сајму туризма у Загребу

Извор: Викиновости

14. април 2010.
Београд/ Србија

Члан Градског већа Мирослав Чучковић отпутоваће сутра у Загреб, како би присуствовао промоцији Београда на Сајму туризма. Он ће са Ладиславом Прежигалом, шефом загребачког Уреда за господарство, и делегацијом загребачких привредника и градске привредне коморе посетити штанд Београда, на коме од 13. до 16. априла потенцијале нашег града представља Туристичка организација Београда.

– Веома је значајно што ће Београд имати велики штанд у централном холу сајма, на коме ће бити представљени потенцијали како сити брејк тако и конгресног туризма, будући да је туризам привредна грана која је прошле године донела доста прихода. Наш град је протекле године посетио велики број страних туриста, али их је из Хрватске дошло релативно мало, па ће ово бити изванредна прилика да за посету Београду заинтересујемо хрватске туристе, а посебно млађе Загрепчане. Централна тема разговора са Ладиславом Прежигалом и хрватским привредницима биће наступ београдских привредника крајем маја у Загребу, који подржава и градоначелник Београда – рекао је за Беоинфо Мирослав Чучковић.

Наступ београдских привредника у Загребу у мају биће остварен у оквиру шире иницијативе Управе града Београда да им се помогне да боље послују у региону.

Извор[уреди]