Београд: Мирослав Чучковић посетио фитнес студио „Уникорн”, једног од корисника старт-ап кредита

Извор: Викиновости


26. новембар 2009.
Београд/ Србија

Град Београд је у 2009. години одобрио 698 старт-ап кредита у укупном износу од милијарду и педесет милиона динара, захваљујући чему је запослено 2.044 људи. Један од корисника старт-ап кредитајесте и фитнес студио „Уникорн” у улици Браће Јерковић 123д, који је данас посетио члан Градског већа Мирослав Чучковић.

– У односу на претходну, ове године повећао се број услужних делатности, као и улагања у агроиндустријску опрему за унапређивање индивидуалне пољопривредне производње. На основу тога, буџет за пољопривреду повећан је за чак 400 посто и оформили смо нов програм захваљујући коме ће 102 домаћинства добити бесповратна финансијска средства да направе модерне воћарске и повртарске плантаже. Конкурс за овај програм расписаће Секретаријат за привреду до краја године, град ће финансирати од осам до 15 хиљада евра по одобреном програму, а обавеза домаћинстава јесте да уложе пола од те суме – рекао је Чучковић и додао да је град свим корисницима платио прву рату за старт-ап кредите како би продужио грејс-период и смањио оптерећење, за шта је из градског буџета издвојено 32,7 милиона динара.

Фитнес студио „Уникорн” отворили су партнерски професор физичке културе Иван Милорадовић и економиста Милан Николић. Власници истичу да им је град поред кредита у износу од 13,5 хиљада евра, обезбедио и стручну помоћ у вођењу књига. Простор од 220 квадрата је изнајмљен, а новац је уложен у набавку савремене опреме за фитнес. Власници су и проширили посао тако што су на захтев својих корисника отворили и дечју играоницу. За сада је запослено троје људи.

Извор[уреди]