Београд: Мирослав Чучковић посетио фабрику „Петар Драпшин” у Младеновцу

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу

9. март 2010.
Београд/ Србија

Члан Градског већа Мирослав Чучковић посетио је фабрику „Петар Драпшин” у Младеновцу, где је са челним људима овог колектива разговарао о могућностима за проширење производње. Фабрика „Петар Драпшин” бави се производњом делова за аутомобиле, камионе, тракторе, као и производњом за војну индустрију.

– И у овој години град Београд наставља борбу за свако радно место, а посебно за радна места у производњи. Представници града Београда, Министарства економије и Министарства одбране, заједно са представницима „Икарбуса”, ФАП-а из Прибоја, ИМТ-а, „Петра Драпшина”, „Фијата Србија” и других компанија, ускоро ће имати заједнички састанак на којем ће бити договорена узајамна сарадња ради оживљавања домаће производње. Сарадња републичке владе, града Београда и локалне самоуправе довешће до тога да направимо концепт пословања и развоја који ће бити одржив на дужи период – рекао је Мирослав Чучковић.

Фабрика „Петар Драпшин” основана је 1949. године и до пре две деценије запошљавала је око 3.500 људи. Тренутно у њој ради нешто више од 500 запослених, али је у току реализација социјалног програма на основу којег ће фирму напустити још неколико десетина радника.

Према речима директора Петра Миловановића, „Петар Драпшин” извози у десетак европских, блискоисточних и афричких земаља, али је светска криза у аутомобилској индустрији довела до пада промета. Ова фабрика недавно је остварила и сарадњу са Градским саобраћајним предузећем „Београд”, а с обзиром на то да производи и парковски мобилијар, нада се сарадњи и са ЈКП „Зеленило – Београд”.

Извор[уреди]