Пређи на садржај

Београд: Мирослав Чучковић и Оливера Савовић посетили „Минел-котлоградњу”

Извор: Викиновости


30. август 2010.
Београд/ Србија

Мирослав Чучковић, члан Градског већа, и Оливера Савовић, градска секретарка за привреду, обишли су данас погоне „Минел-котлоградње” на Палилули. Ова компанија, која се бави производњом термоенергетске опреме, оцењена је као поуздан партнер града у његовим досадашњим пројектима, а од Агенције за приватизацију представљена је као једна од најуспешније приватизованих компанија на територији Београда.

– Компанија „Руднап” групе „Минел-котлоградња” једна је од компанија које позитивно утичу на развој привредног амбијента Београда. Учествовали су у реконструкцији топлана „Нови Београд” и „Вождовац”, за које су направили највеће котлове, а током реализације пројекта остварена је и одлична сарадња са ЈП „Беоелектране”. Градским планом за измештање индустрије ван центра града предвиђено је да ново постројење буде измештено у Обреновац, ван градског језгра, што ће, поред већ успостављених партнерских односа са општином Палилула, представљати партнерски однос и са општином Обреновац – рекао је Мирослав Чучковић, додавши да, између осталих, и ангажовањем ове компаније, која своју делатност заснива на стручности и раду домаћих инжењера, Београд и ове године може рачунати на квалитетно и стабилно грејање.

Чучковић је подсетио и да је ова компанија у протеклом периоду, донацијом шест паркова на територији Палилуле и ранијом донацијом општинском геронтолошком центру, показала и друштвену одговорност.

Генерални директор компаније Вучко Вуковић захвалио је граду Београду што је за планове фирме показао велико разумевање и што је цео процес издавања неопходних дозвола за измештање погона на територију Обреновца завршен у најкраћем року и без икаквих одлагања.

Током обиласка постројења, Вуковић је госте упознао са производним процесом израде стратешких делова за термоелектране „Дрмно 2” у Костолцу и „Никола Тесла” у Обреновцу.

Извор[уреди]