Београд: Милорад Чавић: Још сам жељан златних медаља

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


4. август 2009.
Београд/ Србија Само пар дана након што сам освојио златну и сребрну медаљу на Светском првенству у Риму поново осећам снажну жељу за новим трофејима, рекао је најбољи српски пливач Милорад Чавић на конференцији за новинаре у Старом двору. Разговору са новинарима присуствовали су и Чавићев тренер Андреа Данино, менаџер Петар Поповић и Александар Ковачевић, градски секретар за спорт и омладину.

Светски првак у дисциплини 50 метара делфин стилом и освајач сребрне медаље у трци на 100 метара у истој дисциплини захвалио је свим спонзорима који су му омогућили припреме у Италији, посебно издвојивши Секретаријат за спорт и омладину.

– После Олимпијаде у Пекингу нисам могао да се припремам у Београду јер ниједан базен није пружао одговарајуће услове. Срећом, добио сам подршку и отишао у Италију. После Светског првенства одмараћу се два месеца, али још увек не знам где ћу после тога тренирати. Надам се да ће у Београду ускоро бити завршена реконструкција бар једног базена како бих овде могао да се припремам – рекао је Чавић.

Говорећи о свом ривалитету са америчким шампионом Мајклом Фелпсом, Чавић је објаснио да је тензија неопходна у спорту и да поред тога што је уочи одлучујуће трке био веома нервозан, никада не би „искључио телевизор и интернет”.

– На Олимпијади нико од мене није пуно очекивао и тамо сам био изненађење. Сада је, међутим, мој двобој са Фелпсом био најзначајнија трка на Светском првенству и нормално је да је постојала тензија. То је спорт и то је живот, и ја ту ништа не бих променио – рекао је Чавић. Чавић је најавио могућност да се убудуће такмичи и у дисциплини 50 метара краул јер је убеђен да би и ту могао постићи добре резултате.

Градски секретар за спорт и омладину Александар Ковачевић казао је да ће Београд ускоро добити два квалитетна базена.

– На јесен ће почети реконструкција базена у Спортском центру „Милан Гале Мушакатировић” на Дорћолу и „11. април” на Новом Београду. Ми смо свесни да пливачи и ватерполисти не могу постизати врхунске резултате без добрих услова и трудимо се да им помогнемо коликом можемо – рекао је Ковачевић.

Извор[уреди]