Београд: Милан Кркобабић примио представнике градских удружења и организација инвалида

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


3. децембар 2009.
Београд/ Србија

Заменик градоначелника Милан Кркобабић примио је данас у Старом двору, поводом обележавања 3. децембра – Међународног дана инвалида, представнике градских удружења, савеза и организација инвалида. Пријему је присуствовао и Владан Ђукић, секретар за социјалну заштиту. У исто време у холу Старог двора одржана је изложба радова уметника инвалида.

– Град пружа одређену заштиту особама са инвалидитетом. Обарају се ивичњаци, поправљају лифтови, постављају рампе, обезбеђује бесплатан превоз, финансирају програмске активности, додељују стипендије студентима са инвалидитетом, али ствари морају да се мењају системски. Особе са инвалидитетом морају да се запошљавају јер их само око 15 одсто ради. Поједина законска решења нису лоша, али се не примењују, нити њихову примену неко контролише. Пре него што се усвоји буџет града, ваше организације треба да нам доставе спискове онога што вам је потребно како би се за то издвојила средства. Ако то не учините, нећете ништа ни добити – рекао је Милан Кркобабић.

Заменик градоначелника је истакао да је ове године доста тога урађено за старије суграђане и децу. У плану је да се настави са оснивањем дневних боравака за децу са сметњама у развоју. За те намене добијен је пословни простор на Вождовцу, а за неколико дана биће и на Звездари.

Извор[уреди]