Пређи на садржај

Београд: Милан Кркобабић отворио реновирани Клуб за старе „Војвода Степа”

Извор: Викиновости


4. децембар 2009.
Београд/ Србија

Заменик градоначелника Милан Кркобабић отворио је данас реновирани Дневни центар и клуб за старе „Војвода Степа” на Вождовцу. За радове je из градског буџета издвојено 1.236.000 динара. У објекту, изграђеном 1946. године, урађени су зидарски, керамичарски, столарски и паркетарски радови, уграђена нова санитарна опрема и стављен нови кров. Клуб је опремљен и новим намештајем. Услуге клуба користи око 400 вождовачких пензионера.

– Све што смо вам обећали, то смо и урадили. Добили сте једно угодно место у коме ћете моћи да попијете кафу или сок, гледате телевизију, дружите се и разговарате. Назвали сте нас вашим доброчинитељима. То је лепо чути, али све ово сте ви изградили. Све што је урађено у овој земљи ви сте направили, и тога морате бити свесни. Нико вама ништа не даје нити може да да. Вашу пензију ви сте зарадили. На улицама Београда много тога ружног се дешава, али да се може говорити, деловати и сукоби решавати на другачији начин, ви сте нам показали. Сви треба да уважавамо старије од нас, јер ћемо сви то једног дана бити. Београд има неки свој особени идентитет. У њему живи око 400.000 пензионера и данас га је немогуће променити. Зато сви они који дођу морају да му се препусте и допусте да их он прихвати – рекао је Милан Кркобабић.

Током ове и следеће године биће санирано свих 20 клубова за наше најстарије суграђане јер их толико има у Београду. До краја децембра биће завршено реновирање још четири објекта за старе. У згради у Љубе Недића 12 више од 60 година налази се Клуб за старије и Општинско удружење Савеза пензионера Вождовца и сада је по први пут комплетно реконструисан.

– Почело се од сређивања крова који је био улегнут и на коме се налазио стари цреп због чега је долазило до прокишњавања. Тек када је он завршен, прешло се на унутрашње уређење, уградњу нове санитарне опреме и опремање новим намештајем – изјавио је Владан Ђукић, секретар за социјалну заштиту.

Клуб за старе „Војвода Степа” данас су посетили и Дарко Божић, члан Градског већа, и Миодраг Тасић, управник Пословне јединице „Дневни центри и клубови”.

Извор[уреди]