Пређи на садржај

Београд: Међународни витешки турнир у недељу код Деспотове куле

Извор: Викиновости

21. мај 2010.
Београд/ Србија

Свибор савез Србије у недељу, 23. маја, на Калемегдану, код Деспотове куле, организује традиционални, 6. по реду, Међународни витешки турнир – „Духови 2010”. Манифестација почиње у 8.30 службом у цркви Ружици, наставља се литијом до Деспотове куле, где ће бити борилишта, а сама надметања почињу у 12 часова.

– Ове године на такмичењу ће учествовати укупно око 40 витезова из Румуније, Мађарске и Србије, који ће се борити по правилима старе српске војске. Мислим да је ова манифестација од велике важности, јер на тај начин можемо да очувамо део традиције нашег народа и да пружимо свој допринос туристичкој понуди Београда. Ова манифестација сваке године окупља велики број гледалаца, па се надамо да ће тако бити и ове и позивамо Београђане и њихове госте да уживају у средњовековном историјском спектаклу – рекао је за Беоинфо Радивоје Радуловић, председник „Свибора”.

Међународни турнир одвија се у склопу „Духовских вечери”, које су започеле у среду, 19. маја, а одвијају се под покровитељством његове светости патријарха српског Иринеја.

Извор[уреди]