Београд: Манифестација „Јевремова – улица сусрета” 28. марта на Цвети, славу и Дан општине

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу

20. март 2010.
Београд/ Србија

Поводом манифестације „Јевремова – улица сусрета“, која ће се одржати на Цвети, славу и Дан општине Стари град, 28. марта од 13 до 15 сати, у Свечаној сали општине Стари град данас је одржана је конференција за медије и подељене су Захвалнице учесницима и организаторима прошлогодишње манифестације.

– Општина Стари град слави Цвети, дан уласка Исуса Христа у Јерусалим. Ово је уједно и Дан општине и као и прошле године Јевремова улица ће поново бити улица сусрета. Жеља нам је да свим Старограђанима пошаљемо позитивне сигнале и добре вибрације. Прошетајмо заједно овом дорћолском улицом радосни, дођите да се сретнемо, дружимо, разговарамо – поручила је председница општине Мирјана Божидаревић.

Манифестација ће свечано бити отворена 28. марта у 13 часова уз бубњеве и фанфаре оркестра музичке школе „Станковић” на углу улица Јевремове и Риге од Фере. У програму свечаног отварања учествоваће и КУД „Никола Тесла” са сплетом грађанских плесова и мелодија са краја 19. века. Богат програм и многобројни учесници покушаће да оживе време грађанске Србије крајем 19 века. На Цвети ће Јевремова улица бити место шарено од догађаја, весело од музике бројних оркерстара музичких школа „Вучковић”, „Мокрањац”, „Славенски”, „Станковић”, оркестра „Бинички”, хорова „Браћа Барух”, „Мадригалисти”, „Мокрањац”, „Александар Невски” , КУД „Крсмановић”. Медијски покровитељ овогодишње „Јевремове улице сусрета” је „симбол Београда РТВ Студио Б”, који ове године слави јубилеј 40 година од оснивања.

Извор[уреди]