Београд: Максималним капацитетом на улицама другог приоритета

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


8. фебруар 2010.
Београд/ Србија

Све улице првог приоритета у Београду потпуно су очишћене, тако да су екипе Зимске службе Јавног комуналног предузећа „Београд-пут” од раних јутарњих сати максимално ангажоване на улицама другог приоритета. Према речима Зорана Јовића, главног дежурног инжењера у овој служби, пуним капацитетом ради се на регионалним и локалним путевима.

– У граду тренутно је ангажовано 42 камиона и 22 мултикара, док се на регионалним путевима снег уклања и со посипа са 20 возила и једним на Панчевачком мосту. Пуним капацитетом ради се и на локалним путевима, где је ангажовано 18 камиона с комплетном опремом и три мултикара – казао је Јовић.

Већих проблема нема иако су се падавине од јутрос интензивирале, а температура се креће око – 2 степена Целзијуса. Екипе Зимске службе дежурале су током читавог викенда, тако да је снег непрестано уклањан са градских саобраћајница.

Према речима Александра Стаменковића, директора ЈКП „Градска чистоћа”, на пословима уклањања снега радиће укупно 1.050 радника. У првој смени, од 6 до 14 сати, на улицама је око 600 радника, у другој смени, од 14 до 22 сата, снег ће уклањати око 350, а у трећој око 150 радника овог градског предузећа. На овом послу ангажовано је и пет ауточистилица, 30 транспортних возила, осам специјалних возила и већи број мањих возила. Екипе ЈКП „Градска чистоћа” ангажоване су и на чишћењу улица другог приоритета, тј. у ужим улицама, где је због потреба одношења смећа нужно уклонити снег специјализованим возилима, како би аутосмећари могли несметано да празне контејнере.

Обевеза је и свих грађана да испред својих стамбених и послових објеката очисте снег и поспу со коју им је град бесплатно обезбедио.

Извор[уреди]