Београд: Културна акција „Београдизација Београда” наставља се у суботу

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


26. август 2010.
Београд/ Србија

Акција „Београдизација Београда” биће настављена у суботу, 28. августа, бројним активностима и програмима на територији целе престонице. Тако ће волонтери позоришта „Дадов” и културно-уметничких друштава „Лола”, „Абрашевић” и „Крсмановић” од 9 до 11 часова на пијацама „Зелени венац”, „Цветковој”, „Палилулској”, „Баново брдо” и „Бањица” разговарати са Београђанима, делити им карте за журке на базенима, а најстаријим суграђанима понудити да им помогну да намирнице које су купили однесу до куће.

У парковима Олимп и Ташмајдан, такође од 9 до 11 часова, професори физичке културе држаће бесплатне часове. За вежбаче аматере обезбеђено је и освежење. Сви купци који у пекарама по граду изрецитују јавно, на лицу места, песме наших највећих песника добиће бесплатан доручак, али и попуст на куповину књига. На платоу испред Филозофског факултета од 10 до 22 часа биће отворена књижара, где ће Београђани моћи да купе књиге по невероватно ниским ценама.

Идеја организатора је да покаже да култура није само одлазак у позориште или музеј, као и да култура није акција него начин живота. „Београдизација Београда” је пројекат који град реализује сваке последње суботе у месецу на више локација, уз подршку Нафтне индустрије Србије. Извршни продуцент акције је Омладинско позориште „Дадов”, које позива све заинтересоване грађане да своје идеје и даље шаљу на адресу info@dadov.rs. Најбоље ће бити уврштене у акцију.

Извор[уреди]