Београд: Крај сезоне клизања на Ади Циганлији

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу

5. март 2010.
Београд/ Србија

Највеће бесплатно клизалиште у престоници, које је током зиме било отворено на Ади Циганлији, након више од два месеца рада званично је затворено.

Од почетка године, када је ледена плоча на Ади званично отворена, ово клизалиште посетило је скоро 30.000 љубитеља овог спорта. ЈП „Ада Циганлија” најављује свим посетиоцима који су се ове зиме опробали на највећој леденој плочи у граду да ће и следеће године моћи да уживају у зимским чаролијама на истом месту.

– Ада Циганлија је и ове зиме била главно место забаве, спорта и рекреације у граду захваљујући бесплатним садржајима које смо обезбедили нашим посетиоцима. Већ другу годину заредом клизалиште на Ади било је једно од најпосећенијих, чиме смо испунили циљ предузећа да Ада буде комплекс који током читаве године има богату понуду забавних и спортско-рекреативних активности – рекао је Зоран Гајић, директор ЈП „Ада Циганлија”.

Током рада клизалишта, ЈП „Ада Циганлија” обезбедила је и бесплатну школу клизања коју су водили обучени инструктори овог спорта. Осим могућности бесплатног клизања, на клизалишту је током протекла два месеца организован читав низ пратећих забавних програма као што су хокејашке утакмице и различите анимације на леду.

Поред клизалишта, ове зиме на Ади Циганлији је отворен први терен за играње карлинга и карлинга у колицима у Србији. Посетиоцима који су желели да се окушају у овом спорту на располагању је била бесплатна основна обука под вођством тренера са сертификатима Светске карлинг федерације, а на терену су организовани и мечеви, турнири и првенства.

Извор[уреди]