Београд: Конференција о друштвено одговорном пословању „CSR forum”

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу

30. март 2010.
Београд/ Србија

Агенција за сарадњу са невладиним организацијама и европску хармонизацију и Канцеларија за младе заједнички су наступили на Међународној конференцији о друштвено одговорном пословању „CSR forum”, која се одржава данас у Народној банци Србије у Београду.

– Манифестације попут „CSR Foruma” одлична су прилика да се на једном месту окупе представници пословног, владиног и невладиног сектора. Овакви скупови доприносе успостављању квалитетних партнерстава на пројектима од којих грађани Београда имају вишеструке користи. Агенција ће наставити да подржава овакве активности, а планом за 2010. годину предвиђен је низ акција које ће указати на вишеструке користи корпоративне друштвене одговорности, сарадње Форума пословних лидера и организација цивилног друштва – изјавио је за Беоинфо Данко Рунић, директор Агенције за сарадњу са невладиним организацијама и европску хармонизацију.

Међународна конференција о друштвено одговорном пословању јединствен је догађај који се бави важним темама из области друштвено одговорног пословања. На форуму учесници размењују искуства из ове области и стичу нова знања што је од великог значаја за даљи развој ове области у Србији.

„CSR forum” састоји се од три целине: CSR сајам, предавање и радионице. На сајму ће компаније чланице форума пословних лидера представити своје друштвено одговорне пројекте, а 18 невладиних организација представиће своје програме и активности у које се компаније могу укључити. Представљен је и Сајам пракси који је одржан прошле године у организацији Канцеларије за младе. „CSR forum” организују Форум пословних лидера и „Смарт колектив” уз подршку USAID-a и Института за одрживе заједнице.

Извор[уреди]