Пређи на садржај

Београд: Конкурс за општинске канцеларије за младе

Извор: Викиновости


22. фебруар 2010.
Београд/ Србија

Град Београд определио је Канцеларији за младе Градске управе 5.420.000 динара за помоћ општинским канцеларијама у спровођењу Акционог плана националне стратегије за младе и локалних акционих планова за 2010. годину. Београдска канцеларија, као кровна организација, расписала је конкурс 19. фебруара, а општинске канцеларије, у зависности од ваљаности пројеката, могу да добију и до 500.000 динара помоћи.

– Не можемо да финансирамо пројекте у целости, али сматрамо да је учешће у финансирању подстицај самим општинама да помогну општинским канцеларијама за младе – рекао је за Беоинфо шеф београдске канцеларије Коста Андрић. Андрић је додао да је реч о веома разносврсним пројектима који зависе од специфичних потреба младих у различитим општинама.

Акциони план, поред осталог, подразумева подстицање младих на активно учествовање у друштвеним збивањима, изградњу система информисања на свим нивоима и у свим областима, развој сарадње младих и обезбеђивање услова за њихово учешће у доношењу одлука у институционалним оквирима, подстицање и вредновање изузетних испољавања и постигнућа у различитим областима.

Више информација о овом конкурсу може се добити на електронској адреси www.beograd.rs, у рубрици Градски огласи, конкурси и тендери.

Извор[уреди]