Београд: Конкурс за награду ВИРТУС до 15. октобра

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


9. октобар 2009.
Београд/ Србија

Конкурс за овогодишњу, трећу по реду, награду ВИРТУС за корпоративну филантропију, намењену компанијама и предузећима која су се истакла током 2009. године подржавши неку друштвену или непрофитну акцију или организацију, отворен је до 15. октобра, саопштила је Агенција за сарадњу са невладиним организацијама и европску хармонизацију града Београда.

Конкурс организује Балкански фонд за локалне иницијативе, уз подршку Америчке агенције за међународни развој (УСАИД), а преко Института за одрживе заједнице.

– Град Београд традиционално подржава доделу награда ВИРТУС јер верујемо да је од велике важности дати подршку друштвено одговорним компанијама које су уложиле напор да побољшају квалитет живота људи у срединама у којима послују, поготово у овој изузетно тешкој години – рекао је Данко Рунић, директор Агенције за сарадњу са невладиним организацијама и европску хармонизацију града Београда.

Поред четири главне категорије у којима се одаје признање за допринос на националном нивоу, допринос локалној заједници, малим и средњим предузећима и најиновативнијем пројекту године, биће додељена признања и у две посебне категорије, за дугорочно партнерство између пословног и непрофитног сектора и за медијски допринос.

Циљ ВИРТУС награде је да промовише и подстиче корпоративну филантропију као елемент друштвено одговорног пословања компанија у Србији, како би се што већи број предузећа, предузетника и појединаца у будућности прикључио сличним иницијативама. Овај конкурс даје прилику удружењима, невладиним организацијама и крајњим корисницима донација да јавно изразе своју захвалност дародавцима.

Додатне информације могу се добити на сајту www.bcif.org/virtus

Извор[уреди]