Београд: Интернационална радионица савременог плеса

Извор: Викиновости


7. децембар 2009.
Београд/ Србија

У Дечјем културном центру Београда у уторак, 8. децембра, у 12 часова почиње Интернационална радионица савременог плеса под називом „DDT Workshop VI” која ће трајати до суботе, 12. децембра. Тога дана у 17 часова одржаће се и јавна презентација рада.

Интернационална радионица савременог плеса, која садржи предавања и практичан рад из области савремене плесне педагогије, намењена је плесним ствараоцима, педагозима, играчима и студентима Учитељског и Филозофског факултета (смер педагогије и психологије). Поред плесних педагога из Дечјег културног центра Београда и DDT креативног центра за покрет, који су и организатори ове радионице, предавање ће одржати Рита Гоби (Мађарска), Снежана Ађански (САД – Србија) и Марсел Бонжур (Француска).

Марсел Бонжур своје предавање одржаће путем видео-конференције и на њему ће представити резултате свог дугогодишњег рада на развоју плесне педагогије и методологије у Француској и широм света. Као саветница у Министарству просвете (Управа за школе – Управа за школску наставу), Марсел Бонжур један је од главних креатора програма рада у области плесне педагогије у Француској. Поред тога, у сарадњи са министарствима и консултантима из различитих земаља, спровела је у дело плес у школи у северној и јужној Европи. Програм се реализује уз подршку Секретаријата за културу.


Извор[уреди]