Пређи на садржај

Београд: Измене у режиму саобраћаја током трајања радова на мосту „Газела”

Извор: Викиновости


1. фебруар 2010.
Београд/ Србија

Због радова на мосту „Газела” и затварања средње саобраћајне траке у смеру ка Новом Београду од данас док трају наведени радови, привремено ће доћи до измена у режиму саобраћаја.

Како се наводи у саопштењу Секретаријата за саобраћај, пешачки прелаз у Дечанској улици код Дома синдиката („Борба”) је укинут, а његова зона затворена је оградом за пешаке. Пешацима је препоручено да уместо овог пешачког прелаза користе подземни пешачки пролаз „Нушићева” или пешачки прелаз на раскрсници Дечанске и Влајковићеве улице. На раскрсници Дечанске и Нушићеве улице дошло је до измене сигналног плана, чиме се даје више времена возилима која скрећу у Теразијски тунел. На раскрсници Бранкове и улице Царице Милице измењен је сигнални план у раду семафора, чиме се даје више времена за пролазак возила Бранковом улицом.

Укинут је и пешачки прелаз преко Бранкове улице, на раскрсници Бранкове и улице Царице Милице. Зона овог пешачког прелаза затворена је оградом за пешаке, а пешацима је препоручено да за прелазак преко Бранкове улице на овој локацији користе подземни пешачки пролаз „Зелени венац”. На раскрсници Поп Лукине и Бранкове улице измењен је сигнални рад семафора, чиме се даје више времена за пролазак возилима дуж Бранкове улице.

Лево скретање свим возилима са Бранковог моста у Поп Лукину улицу је забрањено, а саобраћајна трака која се користи за скретање физички је затворена. Возачима који су до сада користили ову трасу за кретање препоручено је кретање алтернативном трасом: са Бранковог моста скренути десно, према улици Гаврила Принципа, и за даље кретање користити трасу Гаврила Принципа – Црногорска – Карађорђева – Париска – Кнеза Симе Марковића.

У Поп Лукиној, у зони раскрснице са Бранковом улицом, од две постојеће саобраћајне траке за десно скретање од данас ће се користити само једна. На Бранковом мосту свим возилима дозвољено је кретање „жутом траком”, у смеру од Бранкове улице ка Новом Београду. И у Булевару Николе Тесле, у смеру ка Бранковом мосту, од улице Ушће до Булевара Михајла Пупина, свим возилима је од данас дозвољено кретање „жутом траком”.

Извор[уреди]