Београд: Измена режима саобраћаја у току радова на рехабилитацији аутопута кроз Београд

Извор: Викиновости


12. август 2010.
Београд/ Србија

Радови на рехабилитацији аутопута кроз Београд, на деоници од петље „Тошин бунар” до кружне петље (Шпанских бораца), смер ка Нишу, почињу вечерас у 19 часова.

За саобраћај ће бити затворена једна половина коловоза (смер ка Нишу), при чему ће се саобраћај одвијати на другој половини коловоза (смер ка Шиду), и то две саобраћајне траке ка Шиду и једна ка Нишу. Уливна рампа из улице Тошин бунар на аутопут (смер ка Нишу) биће затворена за саобраћај истог дана од раних јутарњих часова.

На петљи „Омладинских бригада” биће затворене изливна и уливна рампа у смеру ка Нишу, док рампе ка Шиду остају у функцији. На кружној петљи „Шпанских бораца” биће затворена уливна рампа у смеру ка Нишу, док су остале рампе у функцији. Обе уливне рампе из улице Владимира Поповића (Јурија Гагарина) на мост „Газела” остају затворене.

Из Секретаријата за саобраћај подсећају да је режим саобраћаја због радова на мосту „Газела” и даље на снази, односно да су затворене крајње леве траке на мосту и уливне рампе из Савске улице и Булевара војводе Мишића и изливне рампе ка Топчидерској звезди у улици Кнеза Милоша. Током ове фазе радова линије јавног градског превоза ће на Новом Београду саобраћати на следећи начин: линије 17, 89, 94 и АДА 5 ће на делу трасе од моста „Газела” до кружне петље изнад аутопута код улице Антифашистичке борбе у оба смера саобраћати редовном трасом (аутопут, улица Антифашистичке борбе и даље редовном трасом).

Линије 18, 88 и АДА 2 ће на делу трасе од моста „Газела” до раскрснице Булевар омладинских бригада – Булевар Др Зорана Ђинђића у оба смера саобраћати следећом трасом: аутопут, излазна рампа са аутопута у висини Антифашистичке борбе, сервисна саобраћајница уз аутопут, кружна петља изнад аутопута код улице Шпанских бораца, Шпанских бораца, Булевар др Зорана Ђинђића, Омладинских бригада и даље редовном трасом.

Линија 601 ће на делу трасе од петље на аутопуту код улице Тошин бунар до кружне петље изнад аутопута код улице Шпанских бораца у оба смера саобраћати следећом трасом: Тошин бунар, Булевар др Зорана Ђинђића, Шпанских бораца, кружна петља изнад аутопута код улице Шпанских бораца, излазна рампа са аутопута у висини улице Шпанских бораца, аутопут и даље редовном трасом.

Линија 611 ће на делу трасе од петље на аутопуту код улице Тошин бунар до кружног тока код општине Нови Београд у оба смера саобраћати следећом трасом: аутопут, Тошин бунар, Булевар др Зорана Ђинђића, Омладинских бригада, кружни ток код општине Нови Београд и даље редовном трасом.

У склопу поменутих измена режима рада линија јавног превоза привремено се укидају следећа стајалишта на аутопуту: „Омладинских бригада” и „Београдска арена (Шпанских бораца)” за линије 18, 88, 601 и АДА 2 и „Тошин бунар” за линије 601 и 611 (у оба смера) и стајалиште „Булевар Зорана Ђинђића” (у оба смера), у улици Омладинских бригада за линије 18, 88, 611 и АДА 2; Возила ће на измењеном делу трасе користити сва постојећа стајалишта јавног градског превоза.

Наведени радови неће утицати на привремени режим рада линија јавног градског превоза у склопу радова на реконструкцији моста „Газела”. Линија 74 (Омладински стадион – Бежанијска коса) уместо аутопутем и мостом „Газела” и даље ће саобраћати преко Бранковог моста, а трамвајска линија 13 на релацији Блок 45 – Баново брдо.

Извор[уреди]