Београд: Изложба „Критичари су изабрали”

Извор: Викиновости


8. јануар 2010.
Београд/ Србија

У Ликовној галерији Културног центра Београда у среду, 13. јануара, у 19 часова отвара се изложба „Критичари су изабрали 2010 / What it feels like for a girl” Јелене Јуреше према избору Миланке Тодић, добитнице награде „Лазар Трифуновић” за 2006. годину.

Изложбом „Критичари су изабрали”, која се више од четири деценије одржава у Ликовној галерији Културног центра Београда, почиње београдска ликовна сезона. Од 2001. ова изложба је, у концепцијском смислу, модификована у ауторску изложбу лауреата награде „Лазар Трифуновић”, престижног признања за ликовну критику и критичко писање о савременој уметничкој сцени, које се од 1992. додељује у организацији Културног центра Београда.

Овогодишња изложба Критичари су изабрали према замисли Миланке Тодић, представиће пројекат Јелене Јуреше, What it feels like for a girl који је настајао у периоду од 2005. до 2009. године. Реч је о истраживачком фото-наративном пројекту који чине фотографски портрети.

Изложба ће бити отворена до 30. јануара, а радно време галерије је од 10 до 20 часова, осим понедељком када је затворена Програме и пројекте Културног центра Београда је помогао Секретаријат за културу Скупштине града Београда.

Извор[уреди]