Београд: Изложба „Иновативност, рециклажа и естетика трансформације”

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу

18. јун 2010.
Београд/ Србија

Изложба „Иновативност, рециклажа и естетика трансформације”, коју је финансирао Секретаријат за привреду, биће отворена вечерас, у 19 часова, у Националној галерији у Београду (Доситејева 1). Изложени су рециклирани производи високе употребне и додате вредности – торбе, фасцикле, новчаници, цираде и футроле, а приказана је и употреба рециклажних материјала за стварање ликовног дела, у комбинованој техници колаж/акрилик.

Изложбу организује Удружење грађана „Иницијатива за развој и сарадњу Србије”, као крајњи резултат пројекта „Подстицај за запошљавање и креирање задружне кооперације кроз еколошку радионицу коришћењем специфичних отпадних материјала”. Пројекат је успешно завршен обучавањем 14 незапослених жена текстилне струке за шивење специфичним отпадним материјалом – штампаном ПВЦ фолијом која се користи за рекламирање фирми. По успешној реализацији пројекта, који је финансирао Секретаријат за привреду, регистровано је Удружење грађана „ЕКОБЕГ”.

– Секретаријат за привреду већ неколико година финансира организовање изложби из области предузетништва и проналазаштва да би активирао све слојеве становништва и омогућио реализацију креативних, иновативних и стваралачких идеја, приказао пословне резултате успешних привредника, а лицима са посебним потребама омогућио промовисање својих могућности у погледу запошљавања. Ове године финансираћемо 14 репрезентативних изложби и манифестација – рекла је заменица градског секретара за привреду Станија Вишекруна.

Изложба „Иновативност, рециклажа и естетика трансформације” отворена је до 25. јуна.

Извор[уреди]