Београд: Изложба „Београд, град идеја” у Музеју примењене уметности

Извор: Викиновости


23. август 2009.
Београд/ Србија

Изложба „Београд, град идеја”, аутора Славише Савића – Идеамана, биће отворена 3. септембра, у 19 часова, у Музеју примењене уметности. Славиша Савић је графички дизајнер који је пажњу београдске публике привукао несвакидашњим идејама за манифестацију „Дани Београда” – 2007. године монументалним словима Д.А.Н.И. у Кнез Михаиловој улици, а 2008. концептом „Београд је свет”, којим је показао изузетну подударност мапа света и Београда.

Аутор изложбе је дипломирао на Факултету примењених уметности, на Одсеку за графички дизајн, а професионални рад остварује као водећи арт директор у најзначајнијим адвертајзинг агенцијама у Београду. Доказ за то су и многобројне награде, од којих је најзначајнија „Епика”, коју је добио прошле године за најбољи модни оглас у Европи.

Препознатљив и као Идеаман, Славиша Савић нас увек подсећа да је човек креативно биће и јасно ставља до знања да није графички дизајнер у класичном смислу, већ жели да покаже како је идеја вреднија од било које друге инвестиције, јер остаје упамћена за сва времена.

Изложба „Београд, град идеја” биће отворена до 23. септембра.

Извор[уреди]