Пређи на садржај

Београд: Изложба ”Мали Пјер 2010”

Извор: Викиновости


22. фебруар 2010.
Београд/ Србија

Изложба карикатура насталих у оквиру 16. конкурса за дечју карикатуру „Мали Пјер” биће отворена сутра, у 12 сати, у Галерији „Бранко Миљковић” (Булевар краља Александра 298). Овај традиционални конкурс, који су покренули Пријатељи деце Београда и компанија „Вечерње новости”, из године у годину анимира све већи број деце и младих из целе Србије. Они о појавама које их окружују износе ставове и шаљу поруке свету одраслих путем овог специфичног ликовног израза.

На овогодишњи конкурс стигло је више од 140 карикатура из основних и средњих школа. Најчешће теме младих аутора биле су школа, оцене, наставници, љубав, екологија, економска криза, као и пандемија грипа и вакцинисање. Велики број аутора послао је портрете јавних личности приказаних у виду карикатуре (Алберт Ајнштајн, Роџер Федерер, Џони Деп и други).

Изложбу ће отворити карикатуриста Душан Гађански, који је у октобру водио радионице карикатуре за основце и средњошколце и одабрао најбоље радове. Аутори најбољих карикатура добиће награде и дипломе, а њихови радови ће представљати Звездару на државном конкурсу дечје карикатуре, чији се крај очекује у априлу. Организатори програма су Пријатељи деце Звездаре и Библиотека „Вук Караџић”, а покровитељ општина Звездара. Изложба ће бити отворена до 5. марта.

Извор[уреди]