Београд: Изложба карикатура са конкурса за дечју карикатуру „Мали Пјер”

Извор: Викиновости


19. фебруар 2010.
Београд/ Србија

Изложба карикатура насталих у оквиру 16. конкурса за дечју карикатуру „Мали Пјер” биће отворена у уторак, 23. фебруара, у 12 часова у Галерији „Бранко Миљковић”. Овај традиционални конкурс, који су пре 16 година покренули Пријатељи деце Београда и компанија „Вечерње новости”, из године у годину анимира све већи број деце и младих из целе Србије, који овим специфичним видом ликовног израза износе своје ставове и шаљу поруке свету одраслих о појавама које их окружују.

На овогодишњи звездарски конкурс стигло је преко 140 радова из основних и средњих школа. Најчешће теме младих аутора биле су школа, оцене, наставници, љубав, екологија, економска криза, али и пандемија грипа и вакцинисање, а велики број аутора послао је и портрете јавних личности. Изложбу ће отворити карикатуриста Душан Гађански.

Аутори најбољих карикатура добиће награде и дипломе, а њихови радови ће представљати општину Звездара на државном конкурсу дечје карикатуре, чија се завршница очекује у априлу. Организатори програма су Пријатељи деце Звездаре и Библиотека „Вук Караџић”, а покровитељ је општина Звездара. Изложба ће бити отворена до 5. марта.

Извор[уреди]