Београд: Извештај Ветеринарске установе „Београд” о здравственом стању керуше Миле

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу

29. април 2010.
Београд/ Србија

Стручњаци Ветеринарске установе „Београд”, након преузимања бриге о керуши Мили, извршили су комплетна медицинска испитивања овог пса коме је неко насилнички одсекао све четири шапе. Медицинске анализе показале су да, и поред доброг физичког изгледа, Мила има низ озбиљних здравствених проблема међу којима и запаљење плућа, увећану жучну кесу и поремећај рада бубрега.

Комплетно испитивање керуше Миле обухватило је, између осталог, рендгенско снимање ногу, плућа, ултразвук абдомена и вађење крви и представља део припрема Миле за веома компликован хируршки захват уграђивања протеза.

Целокупно здравствено стање керуше последица је дугог периода лежања, као и очигледно дугог гладовања и недостатка адекватне ветеринарске неге у периоду када су повреде настале. Керуши Мили због свега овога, осим интензивне неге, неопходна је и изолација и потпуни мир.

Уз захвалност на пажњи коју медији и Београђани посвећују стању керуше Миле, Ветеринарска установа „Београд” апелује и да њен мир у наредним данима не реметимо посетама и снимањима. Истовремено, обавезују се да јавност редовно обавештавају о здравственом стању керуше Миле, наводи се у извештају Ветеринарске установе „Београд”, који је потписао њен директор др Братислав Станковић.

Извор[уреди]