Београд: Избегнута трагедија на Савском језеру

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу

11. јун 2010.
Београд/ Србија

На Савском језеру на Ади Циганлији током данашњег дана дошло је до инцидента у коме је замало настрадао тринаестогодишњи младић, кога су дежурни спасиоци ЈП „Ада Циганлија” спасли од дављења.

Овај немили догађај десио се на левој обали језера, на првој плажи, када је је тринаестогодишњи Предраг Максић са неколико другова ушао у воду да се расхлади и поред упозорења служби ЈП „Ада Циганлија” да купање није дозвољено будући да званична сезона још није почела. Младићи су почели да се удаљавају од обале, а један од њих је убрзо почео да се дави. На срећу по овог младића, припадници службе обезбеђења били су у близини и уочили су да је дечак почео да тоне. Захваљујући њиховој брзој реакцији, дечак је спасен и извучен на обалу у свесном стању. Након спасавања, рекао је да је проблем настао јер је вода била хладна, а он није баш добар пливач.

Због овог инцидента управа ЈП „Ада Циганлија” поново апелује на све посетиоце да се се уздрже од купања у Савском језеру јер температура воде још увек није достигла 22 степена и није безбедна за купање. Сви који ово чине, себе директно доводе у опасност.

Сезона купања на Савском језеру биће званично отворена када температура воде буде била 22 степена Целзијуса. До тада, службе обезбеђења наставиће да дежурају и опомињу посетиоце да се уздрже од купања.

Извор[уреди]