Пређи на садржај

Београд: Зоран Костић положио венац на Косанчићевом венцу и код хотела „Југославија”

Извор: Викиновости

6. април 2010.
Београд/ Србија

Члан Градског већа Зоран Костић положио је венац на Косанчићевом венцу, где је у бомбардовању срушена Народна библиотека Србије, када је изгорело око 300.000 књига, фотографија, мапа и других вредних дела. На овом месту данас је одржан и пригодан културни програм, којем је присуствовао и Небојша Брадић, министар културе у Влади Србије.

Венце су положили и представници Министарства рада и социјалне политике, Народне библиотеке, Удружења Београђана „6.април” и Градског одбора Субнора.

– Град Београд памти своје браниоце и сваке године им се одужује на овај начин – рекао је Зоран Костић.

Он је положио венац и на Споменик пилотима браниоцима Београда априла 1941. године код хотела „Југославија”. Поводом обележавања 69 година од почетка Другог светског рата у Србији и бомбардовања српских градова, венце су положили и представници Војске Србије и борачких организација и удружења.

У такозваном дванаестодневном априлском рату многоструко надмоћнијем непријатељу супротставили су се и пилоти Војске Краљевине Југославије који су, у готово безнадежној ваздушној борби, већ првог дана оборили неколико немачких авиона.

Извор[уреди]