Београд: Знањем и праксом до посла

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу

31. мај 2010.
Београд/ Србија

У наредних пет месеци Регионални центар за развој малих и средњих предузећа и предузетништва „Београд”, уз подршку градске општине Обреновац, а у сарадњи са обреновачком Канцеларијом за младе, реализоваће низ активности које имају за циљ да се побољша положај младих, како би се подстакло њихово запошљавање. Ово је нарочито важно ако се има у виду висока стопа незапослености младих у општини.

У оквиру постојећег „Пословно-рачунарског центра за младе”, млади (до 30 година) моћи ће да добију различите видове стручне подршке које им могу помоћи да се лакше запосле или самозапосле. У питању је стицање потребних знања и практичног искуства (волонтирање, виртуелно предузеће и др.). Овај циљ Регионални центар за развој МСП и предузетништва „Београд” намерава да постигне сарађујући са општином Обреновац, Канцеларијом за младе у Обреновцу, као и са обреновачким средњим стручним школама и НСЗ.

Овај пројекат под називом „Знањем и праксом до посла” подржан је на конкурсу који је расписао град Београд преко Канцеларије за младе ради подршке одређеним активностима које су усмерене ка имплементацији и промоцији циљева дефинисаних Националном стратегијом за младе и активностима предвиђеним Акционим планом за младе.

Извор[уреди]