Београд: Због појаве клизишта деца из вртића „Флора” пресељена у „Златни бор”

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу

19. март 2010.
Београд/ Србија

Због појаве клизишта, деца из вртића „Флора” у Земуну (улица Недељка Ерцеговца 23) у року од 15 минута пресељена су у вртић „Златни бор”. О овом пресељењу родитељи су одмах обавештени, а безбедност деце ни у једном тренутку није била доведена у питање.

На згради се у овом тренутку не виде пукотине, али је из предострожности одлучено да се малишани преместе у други објекат. Вртић је искључен са електричне и водоводне мреже, а ангажовано је и предузеће које ће исцрпети гориво из цистерне.

Секретаријат за дечју заштиту је још раније детектовао проблем и ангажовао Градски завод за вештачење а затим и Саобраћајни институт ЦИП, који су извршили експертску анализу и дали предлог мера санације. На основу ових извештаја спроведен је поступак јавне набавке, потписан уговор и у току је израда техничке документације за санацију објекта и уређење дворишта, која подразумева и радове на повећању стабилности тла и спречавање даље деградације – контролисано одвођење атмосферских вода, озелењавање, постављање безбедне ограде итд.

Након израде пројекта, Секретаријат за дечју заштиту покренуће јавну набавку за извођење радова по хитном поступку и изабрати понуђача који ће извести радове.

Извор[уреди]