Београд: Због временских неприлика отказане поједине представе 7. Београдског фестивала игре

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу

18. април 2010.
Београд/ Србија

Због вулканског облака над Европом и немогућности да уметници и техничари стигну у Београд својим планираним летовима, као и штрајка железнице у Француској и затвореног прелаза преко Ламанша, Београдски фестивал игре је морао да отказе поједине наслове. Захваљујући брзој реакцији и професионализму плесних компанија, као и сарадњи и пуном разумевању театара у којима су планиране представе, сва гостовања ће се одржати у новим и скорим терминима.

Тако ће се представе 7. Београдског фестивала игре, односно „Врт уживања” компаније Бланке Ли из Париза, уместо 17. априла, извести на сцени Опере Мадленианум 2. маја, док ће гостовање представе „Јустиција” трупе Jasmin Vardimon из Лондона уместо 19. априла у Сава Центру, бити потврђено у најкраћем могућем року и заказано у периоду до 5. маја.

Сва пристигла сценографија за извођење поменутих наслова налази се у магацинима у Београду, где ће сачекати долазак техничких и уметничких тимова из Париза и Лондона. Купљене и протоколарне карте важе за нове термине.

До сада су на 7. Београдском фестивалу игре изведене представе компанија Aterballetto u Београду и Новом Саду, Акрама Кана и Националног балета из Кине у Мадлениануму, трупе Peeping Tom у БДП-у, Компаније Паола Рибеира у НП у Нишу, као и Kibbutz Dance компаније у Београду и Сомбору. Комплетан тим Kibbutz Dance компаније још увек борави у Београду.


Извор[уреди]