Београд: За два дана ЈКП „Градска чистоћа” однела 3.000 тона отпада

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу

6. јун 2010.
Београд/ Србија

ЈКП „Градска чистоћа” и данас је наставила чишћење у оквиру акције „Велико спремање Србије” коју је јуче, у сарадњи са општинама и грађанима, спровело Министарство за заштиту животне средине и простроног планирања.

За два дана са територије читавог Београда екипе „Градске чистоће” на депонију у Винчи однеле су око 3.000 тона различитог отпада. Током трајања акције ЈКП „Градска чистоћа” је ангажовала више од 1000 својих радника који су заједно са грађанима чистили преко 100 локација на територији града. Поред радника, ангажовано је и преко 40 транспортних возила, 15 смећара, утоварна возила и булдожери.

Поред одношења смећа које су грађани и радници предузећа сакупљали током јучерашњег дана, радници и механизација „Чистоће” били су ангажовани на чишћењу пет великих дивљих депонија. Са дивље депоније у Текеришкој, на општини Вождовац, уклоњено више од 60 кубика смећа, док је са четири депоније дуж ибарске магистрале однето укупно 1.500 тона отпада.

Највише посла било је на дивљој депонији у Железнику, на општини Чукарица, која представља једну од највећих у граду, и на њеном чишћењу поред великог броја радника и грађана, „Чистоћа” је ангажовала 33 транспортна возила, 5 утоварних возила, један булдожер и један Грејдер. Радило се и на општини Нови Београд, и то на локацијама у близини кинеског тржног центра, док је са читаве општине, ЈКП „Градска чистоћа” уз помоћ грађана који су се у великом броју одазвали акцији, уклонила преко 100 кубних метара различитог смећа.

ЈКП „Градска чистоћа” захваљује свим грађанима који су се одазвали овој акцији и тиме показали да сви заједно можемо дати допринос како бисмо живели у чистијем и уређенијем граду.

Извор[уреди]