Београд: Захваљујући Мијодрагу Станојевићу још један вртић

Извор: Викиновости

14. април 2010.
Београд/ Србија

Архитекта у пензији Мијодраг Станојевић (85) део своје куће на Сењаку, у Чолак Антиној улици, величине 250 квадратних метара, поклонио је Предшколској установи „Савски венац”. Кућа ће се продати и тим средствима саградити нови објекат на општинском плацу у улици Сање Живановића 5, поред вртића „Пчелица”. У име деце захвалили су му Љиљана Јовчић, секретарка за дечју заштиту, и Томислав Ђорђевић, председник општине Савски венац.

– Налазимо се у вртићу „Света Петка”, где смо дошли да захвалимо господину Станојевићу који је дао пример како треба да се понашају људи који не мисле само на себе, него пре свега на оне најмлађе. Господин Станојевић је општини Савски венац поклонио своју некретнину, од чије продаје ће се финансирати изградња још једног вртића на Савском венцу. Секретаријат за дечју заштиту је, одлуком општине Савски венац, добио парцелу која се налази поред вртића „Пчелица” и на њој ће, према урбанистичким условима, моћи да се гради вртић површине од око 1.500 квадратних метара у коме ће боравити од 150 до 180 малишана. Жеља господина Станојевића је била и да учествује у изради пројектног задатка, као и да ово буде специфичан огледни вртић – рекла је Љиљана Јовчић.

Према жељи Мијодрага Станојевића, у овом вртићу биће веома битно да се деца узраста од пет до седам година правилно усмеравају.

– Предшколске установе морају да имају кадрове који су добри истражитељи и који знају да код неког дечака или девојчице запазе њихове склоности, као и да их усмеравају ка томе. Све то треба радити у сагласности са родитељима који су можда већ нешто друго планирали за своје дете. Зато им треба скренути пажњу на то колико је њихово дете талентовано за одређену струку – истакао је Мијодраг Станојевић.

Председник општине Савски венац Томислав Ђорђевић позвао је и друге да буду донатори, јер ће само на тај начин и задужбинарство поново заживети на овим просторима.

Извор[уреди]